«

Iskanje

Prisrčno dobrodošli na spletnih straneh podjetja AkzoNobel!

Veseli nas, da ste obiskali našo spletno stran in se vam zahvaljujemo, ker se zanimate za naše podjetje, naše izdelke ter naše spletne strani. Izjava o varstvu osebnih podatkov velja za podjetje AkzoNobel GmbH in vsa ostala podjetja, ki so del koncerna (v nadaljevanju skupno imenovana »AkzoNobel« ali »mi«), ki jih lahko obiščete preko tega spletnega portala. Odgovoren za obdelavo osebnih podatkov na teh spletnih straneh, v smislu Zakona o varstvu podatkov, je v Impresumu naveden podjetniški koncern AkzoNobel.

Varovanje vaše zasebnosti ob uporabi naših spletnih strani je za nas pomembno. Zato prosimo, da se zavedate naslednje:

Anonimno zbiranje podatkov

Načeloma lahko spletne strani podjetja AkzoNobel obiščete, ne da bi nam pri tem sporočili, kdo ste. Izvemo samo vaš IP naslov, ki vam je bil dodeljen v času vašega obiska, ime vašega ponudnika internetnih storitev, spletno stran, s katere ste nas obiskali ter spletne strani, ki ste si jih pri nas ogledali in čas, kdaj ste si jih ogledovali. Če si prenesete datoteko, AkzoNobel izve tudi ime te datoteke. Te informacije so namenjene statistični obdelavi. Pri tem ostanete anonimen uporabnik.

  • Zbiranje in obdelava osebnih podatkov
  • Načeloma na naših spletnih straneh, ki so namenjene informiranju strank, 
  • ne zbiramo osebnih podatkov.


Če želite s podjetjem AkzoNobel vzpostaviti individualno komunikacijo, izvemo osebne podatke, ki nam jih posredujete prostovoljno in na lastno željo. To se zgodi, na primer, če se prijavite za prosto delovno mesto, če sodelujete v spletni anketi ali če se prijavite na konferenco. V okviru teh osebnih storitev se vaši podatki ob prijavi obdelajo z namenom, ki smo vam ga navedli. V izogib nesporazumov vam AkzoNobel po vaši prijavi pošlje e-pošto, ki jo ponovno potrdite s privolitvijo (Double OptIn).

Iznos in obdelava podatkov v državah izven Evropskega gospodarskega prostora
Ker pri samem informiranju strank ne zbiramo osebnih podatkov, ne poteka nikakršen iznos podatkov v države izven EGP.

Ob uporabi ponudb (osebnih storitev), ki služijo individualni komunikaciji med podjetjem AKzoNobel in vami, so lahko osebni podatki za izpolnitev dogovorjenega namena (npr. prošnja za prosto delovno mesto, povpraševanje po izdelku, rezervacija konference) posredovani podjetjem izven koncerna AkzoNobel in s tem morebiti tudi izven Evropskega gospodarskega prostora. Za posredovanje osebnih podatkov znotraj koncerna AkzoNobel velja obvezujoč kodeks za varovanje podatkov (Privacy Code of Conduct). Ta zagotavlja, da bodo vaša zasebnost in vaši osebni podatki, znotraj koncerna AkzoNobel, varovani na priznan in primeren način.  

Uporaba in posredovanje osebnih podatkov
Ker na naših straneh za prikaz informacij ne zbiramo osebnih podatkov, jih tudi ne moremo obdelovati ali jih posredovati.

Osebni podatki, ki bodo zbrani v okviru spletnih strani podjetja AkzoNobel, bodo brez vašega izrecnega soglasja uporabljeni samo za razvoj in obdelavo v okviru prej opisanih osebnih storitev, vaših povpraševanj. Poleg tega bodo vaši podatki uporabljeni za namen oglaševanja in raziskovanja tržišča ter v skladu s potrebami za oblikovanje elektronskih storitev podjetja AkzoNobel samo v primeru vašega soglasja. Uporaba vaših podatkov za vam (osebno) namenjeno oglaševanje bo prav tako izvršila samo v primeru vašega soglasja. Sicer podatki ne bodo posredovani tretjim osebam. Vaše soglasje lahko seveda kadarkoli prekličete, kar velja za vnaprej.

Zunanje povezave
Za celostno informiranje lahko na naših straneh najdete povezave do tretjih oseb. Če te povezave niso očitno opazne, vas opozarjamo, da gre za zunanje povezave. AkzoNobel nima vpliva na vsebino in zgradbo teh strani drugih ponudnikov. Ta izjava o varstvu osebnih podatkov torej ne velja za takšne strani.

 

Dodatne informacije in kontaktni podatki
Če imate še kakšno vprašanje na temo »varstvo podatkov pri podjetju AkzoNobel«, lahko odgovore najdete v naši rubriki FAQ (na seznamu najpogosteje zastavljenih vprašanj). Poleg tega lahko vprašanja o svojih podatkih in seveda tudi predloge kadarkoli pošljete po e-pošti ali v pismu na sledeči naslov:

Upravljalec za varstvo podatkov pri podjetju AkzoNobel GmbH

Dipl.-Ing. Arnd Fackeldey
Kreuzauer Straße 46
52355 Düren

E-pošta: Arnd.Fackeldey(at)AkzoNobel.com


FAQ o varstvu podatkov

Kateri podatki so osebni?
Med osebne podatke spadajo informacije, ki se nanašajo na posameznika. To so, na primer, vaše ime, vaš naslov, vaša telefonska številka in vaš naslov za e-pošto. Informacije, ki niso neposredno povezane z vami osebno, ne spadajo med osebne podatke.

Kaj podjetje AkzoNobel razume kot oglaševanje, raziskovanje tržišča?
Kot oglaševanje, raziskovanje tržišča razumemo informacije o izdelkih (npr. prospekti), informacije o storitvah (npr. svetovanje o izdelkih), informacije o povezovanju strank (npr. konference, sejmi) in anketiranje strank (npr. spletna anketa o zadovoljstvu strank)..

Kaj so piškotki (cookies)?
Piškotek je majhna podatkovna datoteka, ki se lahko shrani na vaš trdi disk. To podatkovno datoteko lahko ustvari in vam jo pošlje spletni strežnik, s katerim ste vzpostavili povezavo prek vašega spletnega brskalnika (npr. Internet Explorer, Netscape Navigator). Običajne nastavitve večine brskalnikov omogočajo samodejno sprejemanje piškotkov. Seveda obstaja možnost, da svoj brskalnik nastavite tako, da zavrne piškotke ali vas prej vpraša, če naj jih sprejme. Poleg tega lahko piškotke na svojem sistemu (npr. v Windows Explorerju) kadarkoli izbrišete. Prosimo, da v ta namen uporabite primerno funkcijo v vašem pogonskem sistemu ali da si preberete stran za pomoč v vašem spletnem brskalniku.

Ali AkzoNobel uporablja piškotke?
Da, na nekaterih naših straneh uporabljamo piškotke. Na splošno uporabljamo piškotke za statistično analizo zanimanja za naše spletne strani. Naši piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov in jih uporabljamo samo za to, da ugotovimo pogostost obiska naših spletnih strani. Da lahko to omogočimo, uporabljamo samo tako imenovane »session-cookies«. Ti piškotki se po zaprtju vašega brskalnika izbrišejo. 


Ali AkzoNobel uporablja druge tehnologije za namen oglaševanja in izpopolnjevanja?
Na tej spletni strani s tehnologijo etracker GmbH (www.etracker.com) zbiramo in shranjujemo podatke za namen trženja in izpopolnjevanja. Iz teh podatkov lahko s psevdonimom oblikujemo uporabniške profile. V ta namen lahko uporabimo piškotke. Pri piškotkih gre za majhne datoteke z besedilom, ki so shranjene lokalno, v medpomnilniku spletnega brskalnika obiskovalca strani. Piškotki omogočajo prepoznavanje spletnega brskalnika. Podatki, pridobljeni s tehnologijo etracker, brez privolitve te osebe ne bodo uporabljeni za osebno identifikacijo obiskovalca te spletne strani in preko nosilca psevdonima ne bodo povezani z osebnimi podatki. Zbiranju in shranjevanju podatkov lahko kadarkoli nasprotujete.  

Ali imam pravico do informacije o uporabljenih podatkih?
Ne glede na to, ali vaše osebne podatke dobimo preko spleta ali pisno (npr. prošnja za prosto delovno mesto, povpraševanje po izdelku, zahteva za pošiljanje prospekta), imate pravico, da kadarkoli izveste, če in katere vaše osebne podatke imamo shranjene. V ta namen se, prosimo, obrnite na upravljalca osebnih podatkov pri podjetju AkzoNobel. Informacija je za vas brezplačna.

Ali imam pravico, da podatke spremenim oz. izbrišem?
AkzoNobel bo vaše podatke hranil samo toliko časa, kolikor jih bo potreboval za izpolnitev navedenega namena. Poleg tega imate pravico, da svoje soglasje za uporabo podatkov kadarkoli deloma ali v celoti prekličete. V tem primeru bomo vaše podatke izbrisali. Izjemoma lahko brisanju podatkov nasprotujejo zakoni, še posebej tisti, ki se nanašajo na obvezno dokazovanje. V tem primeru bodo vaši podatki blokirani in uporabljeni samo za zakonske zahteve.

Ali so moji podatki posredovani tretjim osebam?
Vaših podatkov načeloma ne posredujemo tretjim osebam. V okviru obdelave vaših povpraševanj in uporabe naših storitev, vaše osebne podatke, če je to potrebno, posredujemo podjetjem koncerna AkzoNobel ali pa pooblastimo ponudnike storitev za sodelovanje. Ti ponudniki storitev so pogodbeno obvezani k upoštevanju predpisov o varstvu osebnih podatkov v enakem obsegu kot mi in ne veljajo za tretje osebe v smislu Zakona o varstvu osebnih podatkov.

Kako AkzoNobel obravnava »občutljive osebne podatke«?
Občutljivi osebni podatki so določeni z 19. odstavkom 6. člena ZVOP. Sem spadajo, na primer, informacije o zdravju, političnem prepričanju, sindikalni pripadnost itd. Ti podatki so še posebej varovani. Načeloma lahko spletne strani podjetja AkzoNobel obiščete in vse informacije teh spletnih strani uporabljate, ne da bi nam pri tem sporočali te občutljive osebne podatke. Če nam vi sami daste na razpolago občutljive osebne podatke, velja to kot izrecno soglasje za podjetje AkzoNobel v skladu s 5. odstavkom 13. člena ZVOP. AkzoNobel vam v tem primeru zagotavlja, da bo občutljive osebne podatke obravnaval s posebno pazljivostjo.

Ali ta izjava o varstvu osebnih podatkov velja tudi za spletne strani drugih ponudnikov?
Ta izjava o varstvu osebnih podatkov ne velja za spletne strani, ki niso del koncerna AkzoNobel, jih pa lahko obiščete preko povezav s spletnih strani podjetja AkzoNobel. Zato vas prosimo, da bodite pozorni na določila o varnosti osebnih podatkov, ki veljajo pri drugih ponudnikih.

Kje lahko zahtevam vpogled v »seznam postopkov za posameznika«?
Po ZVOP je upravljalec osebnih podatkov vsakega podjetja dolžan »posamezniku« na zahtevo omogočiti vpogled v postopke samodejne obdelave osebnih podatkov. To informacijo vam trajno ponujamo na sledeči povezavi:

seznam postopkov za posameznika (zunanja povezava)

Spremembe te izjave o varstvu osebnih podatkov
Hiter razvoj interneta zahteva, da vsake toliko časa priredimo svojo izjavo o varstvu osebnih podatkov. Prosimo, da zaradi tega upoštevate najnovejšo različico naše izjave o varstvu osebnih podatkov.

Kontaktna oseba za vprašanja ali pridobivanje informacij
Če imate morebitna vprašanja, želite oddati svoj komentar ali pritožbo ali če vas zanimajo informacije v zvezi z našo izjavo o varstvu podatkov ter obdelavo vaših osebnih podatkov, se lahko obrnete na našega upravljalca osebnih podatkov, ki vam je na razpolago na zgoraj navedenem naslovu.

 

Obvestilo o varstvu podatkov za etracker

Na tej spletni strani s tehnologijo etracker GmbH (www.etracker.com) zbiramo in shranjujemo podatke za namen trženja in izpopolnjevanja. Iz teh podatkov lahko s psevdonimom oblikujemo uporabniške profile. V ta namen lahko uporabimo piškotke. Pri piškotkih gre za majhne datoteke z besedilom, ki so shranjene lokalno, v medpomnilniku spletnega brskalnika obiskovalca strani. Piškotki omogočajo prepoznavanje spletnega brskalnika. Podatki, pridobljeni s tehnologijo etracker, brez soglasja te osebe ne bodo uporabljeni za osebno identifikacijo obiskovalca te spletne strani in preko nosilca psevdonima ne bodo povezani z osebnimi podatki. Zbiranju in shranjevanju podatkov lahko kadarkoli nasprotujete.

[Translate to Slowenisch:] etracker Know Now